Algemene informatie over de vereniging

Buurtvereniging "De Zuurtsche Kampen" is opgericht op 12 juli 1993.

De aanleiding voor de oprichting was de voorbereiding van de Noordenveldtentoonstelling van juli 1993, welke destijds in Peize werd gehouden. De versierde wagen ontving destijds de eerste- en ereprijs. De oprichters/initiatiefnemers waren Marion Verbeek en Tineke Veenstra en het eerste bestuur bestond uit Goeran de Pater, Maria de Pater, Gerald de Jong, Susanna Emmens, Pauline de Vrieze, Anneke Bakker en Abe van der Werf.

De vereniging stelde zich tot doel om activiteiten te organiseren voor volwassenen en kinderen, als klankbord richting de gemeente te fungeren, zoveel mogelijk leden te hebben en dit alles tegen een betaalbare contributie.

De eerste contributiebijdrage bedroeg € 11,35 (f. 25,--) per gezin per jaar; deze bedraagt momenteel (2016-2017) € 15,-- voor gezinnen en € 7,50 voor alleenstaanden.

De vereniging is niet ingeschreven in het Verenigingenregister van de Kamer van Koophandel en heeft dus geen officiële status. Wel is de vereniging bijvoorbeeld verzekerd tegen de risico's van aansprakelijkheid bij evenementen e.d.

Na de gemeentelijke herindeling merken we dat wij als vereniging enigszins betrokken worden bij informatie van en naar de plaatselijke bevolking; de plaatselijke politiek tracht hiermee wellicht de vermeende afstand tussen de bestuurders en bevolking te verkleinen. Het feit dat er in onze wijk weinig echte problemen ten aanzien van de openbare orde en/of inrichting zijn (lees: tevreden bewoners) heeft ertoe geleid dat onze rol tot nu toe beperkt is gebleven tot bijvoorbeeld overleg m.b.t. een speelveld en inspraak in de inrichting tot 30 km zone.

De activiteitenhistorie is inmiddels respectabel; een aantal activiteiten zijn jaarlijks terugkerend vanwege de grote belangstelling, waaronder de straatspeeldag, eieren zoeken met Pasen, de barbecue, oliebollen bakken. Andere activiteiten waren: klootschieten, fietstochten, nieuwjaarsborrel, spooktochten, schaatsen (op de vijver), karten en niet te vergeten Sint Nicolaas die onze wijk al sinds jaar en dag rond 5 december met een bezoek vereert. Gewoon leuke activiteiten voor zoveel mogelijk verschillende leeftijdscategorieën.

Het huidig aantal leden beloopt ongeveer 100 gezinnen van de 133 adressen in de wijk.

De samenstelling van het bestuur staat op de pagina samenstelling-bestuur.

Wilt u uw mening aan ons kwijt of heeft u ideeën voor het organiseren van activiteiten, schroom dan niet deze te e-mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bent u nog geen lid en wilt u dat, na het bezoeken van deze site, worden, belt u dan met een van de genoemde bestuursleden; wij komen dan even bij u langs.

Aantal opgevraagde pagina's:
206222

Actueel weer

Weeralarm!
De buien van een half uur geleden en een voorspelling
Buienradar

weersverwachting